جامعه بزرگ مهندسی بعنوان یک بازوی تخصصی امروز در اقصی نقاط کشور
جامعه بزرگ مهندسی بعنوان یک بازوی تخصصی امروز در اقصی نقاط کشور ، پهناور ایران زمین برای عمران و آبادانی ایران عزیز از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرده است
به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، جامعه بزرگ مهندسی بعنوان یک بازوی تخصصی امروز در اقصی نقاط کشور ، پهناور ایران زمین برای عمران و آبادانی ایران عزیز از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرده است
جامعه بزرگ مهندسی بعنوان یک بازوی تخصصی امروز در اقصی نقاط کشور
نظام مهندسی را تخریب نکنیم
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: جامعه بزرگ مهندسی بعنوان یک بازوی تخصصی امروز در اقصی نقاط کشور پهناور ایران زمین برای عمران و آبادانی ایران عزیز از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرده است.
ابراهیم مهرجو با تبریک حلول سال نو و آغاز بهار طبیعت به همه ایرانیان افزود: طراحی و ساخت پروژههای عظیم در عرصه سد سازی، پل سازی، بزرگراهها و ساختمانها محصول فکر و اندیشه بلند مهندسان است.
وی قانون نظام مهندسی ساختمان را از مترقیترین قوانین کشور دانست و افزود: در این قانون به شکل کاملا تخصصی به مسائل ساخت ساز توجه شده و توسط زبدهترین و بهترین اندیشمندان در حوزه های مختلف مهندسی تدوین شده است.
وی، تخریب جامعه بزرگ مهندسی توسط افرادی نا آگاه و ناآشنا به مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان را اقدامی ناپسند عنوان کرد و افزود: قوانین و مقررات حاکم بر سازمان نظام مهندسی به شکل کاملا تخصصی است که هیأت مدیره آن در اقصی نقاط کشور توسط همین مهندسان و با نظارت وزارت راه و شهرسازی انتخاب میشوند و رئیس سازمان مرکزی آن را با انتخاب اعضا و حکم رئیس جمهور انتخاب میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه برخی فقط ظاهر کار را می بینید و به علم مهندسی آشنایی در حد ابتدایی ترین موضوع را هم ندارند، گفت: مهندسان سالها در علوم مختلف فنی تحصیل کردهاند و با ادبیات علم ریاضی و هندسه پا به عرصه اجرا و طراحی گداشته اند و زیبنده نیست بخاطر پرداخت هزینه قانونی خدمات مهندسی شان و جایگاه تخصصی آنان را زیر سوال ببریم.
مهرجو ادامه داد: کسانیکه پروانه فعالیت دارند از چرخه بزرگ آزمون نظام مهندسی که بسیار تخصصی و علمی برگزار می شود عبور می کنند و در قانون نیز در هنگام فعالیت در رشته های مختلف بر عملکرد آنها نظارت می شود.
مهرکو تصریح کرد: اگر در نقشههای ساختمانی و پروژههای متعدد عمرانی ضوابط و مقررات ملی ساختمان رعایت نشود، علاوه بر اتلاف سرمایههای مادی شاهد تلفات انسانی جبران ناپذیری در جامعه در هنگام وقوع زلزله و بلایای طبیعی هستیم.
وی با رد موضوع مهر فروشی در بین مهندسان هم استانی تصریح کرد: در قانون نظام مهندسی نیز به صراحت آمده است که اگر مهندسی تخلفی در حوزه ساخت ساز داشته و مالکان نیز گزارش دهند به شورای انتظامی معرفی و با آن برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه سخنانش گفت: مهر نظام مهندسی همانند مهر پزشکان که برای بیماران نسخه می نویسند از ارزش و جایگاه بالایی برخوردار است که شایسته نیست متخصصان مهندسی را برای اینکه منافع ما تامین نشده زیر سوال ببریم. ضمن اینکه اگر موردی هم در خارج از چهارچوب قوانین باشد باید از طریق فرآیند قانونی پیگیری و در صورت اثبات بر زبان جاری شود.
مهرجو، به مطلب منتشره در یکی از پایگاه های خبری نسبت به جامعه مهندسی واکنش نشان داد و افزود: اگر مطلبی را با قلم و بیان برای آگاهی بخشی به جامعه منتشر میکنیم ابعاد حقوقی و اجتماعی آن را در نظر بگیریم تا حیثیت و شخصیت حقیقی و حقوقی سایر افراد جامعه خدشه دار نشود.
وی در همین زمینه گفت: تعرفه نظام مهندسی را نیز مانند تعرفه پزشگان، قانون مشخص کرده و باید هر شهروندی که پا در حوزه ساخت ساز می نماید این فرآیند قانونی را طی کند.
وی تصریح کرد: اگر ساخت سازهای ما در زلزله آسیب می بیند و سرمایههای ما هدر می رود به علت عدم توجه مالکان به توصیه های نظام مهندسی است.
وی با عنوان اینکه هر جا که مردم اصول طراحی و معماری را رعایت نموده اند کمترین آسیب و خسارتها را دیده ایم، گفت: جایگاه و نقش مهندسین در پیشرفت، سازندگی، خودکفایی و امنیت این مرز و بوم بر کسی پوشیده نیست که امیدوار هستم با مطالعه قوانین حاکم بر نظام مهندسی و فرهنگسازی و استفاده از نظر متخصصان حوزه ساخت ساز شاهد استحکام سازه های ساختمانی در کشور باشیم.
وی تصریح کرد: امروز پیشرفتهای چشمگیر و عظیم ایران اسلامی درحوزه فنی و مهندسی محصول فکر مهندسان خوشنام ایران زمین است که با باور و شعار ما می توانیم نمونه زیبایی از حلاقیت ومعماری ایرانی اسلامی را به عنوان یک الگو معرفی کردهاند.
وی در خاتمه اظهارات خود توجه به علم مهندسی در ساخت سازها را مورد تاکید قرار داد و گفت: مهندسان در احیای معماری ایرانی اسلامی، هویت بخشی شهری، نوسازی بافتهای فرسوده شهری و روستایی، بهبود کیفیت ساخت و ساز و ایمن سازی در برابر زلزله وسایر بلایای طبیعی در جامعه تلاشهای وافری دارند که باید آنها را قدر بدانیم و بجای تخریب آنها به اصول ومقررات ملی ساختمان برای استخکام بناها بیش از پیش پایبند باشیم.
منبع: تاسیسات آنلاین