سازمان نظام مهندسی معدن: مسیر معدنی پرچالش است
جان بِرگِس، مدیرعامل شرکت استرالیایی آستمین فعال در زمینه روش پیشرفته پردازش مواد معدنی برای کانسنگهای پیچیده، سخنران دوم آخرین پنل در دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران ( IMIS۲) بود. او در متن سخنرانی خود درباره فناوریهای جدیدی که شرکتش به آنها مشغول است توضیح داد.
به گزارش اخبار نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)جان بِرگِس، مدیرعامل شرکت استرالیایی آستمین فعال در زمینه روش پیشرفته پردازش مواد معدنی برای کانسنگهای پیچیده، سخنران دوم آخرین پنل در دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران ( IMIS۲) بود. او در متن سخنرانی خود درباره فناوریهای جدیدی که شرکتش به آنها مشغول است توضیح داد.مسیر معدنی پرچالش است
مسیر معدنی پرچالش است
در ابتدای سخن در معرفی آستمین گفت: ما یک شرکت خدماترسان هستیم که در زمینه اکتشاف، مهندسی، خرید، ساخت، راهاندازی و اجری تجهیزات معدنی فعالیت داریم، در حال حاضر با شرکتهای بزرگ فرآوری در استرالیا قرارداد داریم و دوست داریم در ایران هم کار کنیم. صاحب شرکت ما یک ایرانیاسترالیایی است. وی در ادامه گفت: امکانسنجی یا «feasibility study» یکی از کارهایی است که ما روی معادن خود انجام میدهیم. در واقع به منظور تامین منابع مالی برای معدنکاری نیاز به امکانسنجی دقیق و گزارش زمینشناسی داریم. بهعنوان یک نمونه معدن سنگآهن و طلایی را مثال میزنم که در حال حاضر مشغول کار در آن هستیم. در این معدن از تکنیک فلوتاسیون آب استفاده میکنیم؛ روشی که فکر میکنم در ایران هم به کار میآید. تکنیک دیگری که در این پروژه استفاده میشود، خرد کردن در لحظه است. برگس در ادامه درباره روش امکانسنجی توضیح داد: اگر بخواهید در معدن خود امکانسنجی درست تهیه کنید، باید اهدافتان را خیلی درست و براساس اعداد و واقعیتها تعریف کرده باشید، همچنین طراحی جزییات را تا آخرین مرحله در ذهن داشته باشید. با این کار و اجرای یک طرح توجیهی، قابل قبول بودن پروژه برای بانکهای بینالمللی خیلی راحت میشود. آستمین در ادامه، معدنی را با عیار مس ۳درصد و اورانیوم ۵۷ پیپیام به حاضران نشان داد و گفت: این معدنی است که با استفاده از آب دریا روی آن کار میکنیم. تکنیکهای بسیار جدید تریدی سازمیک که در اینجا به کار میآیند، فوقالعاده هستند که آنها را با روشهای اکتشاف سنتی تلفیق میکنیم و باعث میشود اکتشاف جدید راحت انجام شود. طول کانسار ۲/۵ کیلومتر است و چون تنها ۸۰۰ متر با دریا فاصله دارد، استفاده از آب دریا برای ما راحت بوده است. در نمونهگیریها، بهترین طرح فلوتاسیون با استفاده از آب دریا بوده و ما توانستیم با بیشترین دقت به هدفمان برسیم، در این معدن از روش اسامپی هم استفاده کردیم. وی در ادامه گفت: از آنجا که آب دریا کلرید بالا دارد، در کنسانتره آخر بیش از ۵۰۰ پیپیام کلرید داشتیم، در کنسانتره مس هم به همین دلیل تمهیداتی برای این مسئله اندیشیده شد که مقدار کلرید را از ۱۰۰ پیپیام کمتر کنیم. همچنین میدان آب تازهای که نیاز داشتیم حدود ۵درصد کل آبی بود که در طول کل فرآیند استفاده میشد. بهطور کلی در این معدن از آب بهینه استفاده کردیم.
مسیر معدنی پرچالش است
برگس با نشان دادن تصویری از فلوتاسیون و تعدادی از پلنتها که از آب دریا استفاده میکنند گفت: معدن کید، معدن نیکلی است که در حال کار روی آن هستیم و نمونهای از یک معدن است که آب دریا را به آن تزریق میکنیم و در آن از آب خیلی شور استفاده میشود، فلوریت آن حدود ۲۰هزار میلی گرم در لیتر است و ما به طور کامل به این فرآیند دسترسی داریم. برگس این رویه را یک نقشه تیپیکال معرفی کرد و گفت: در همه جای دنیا میتوان این روش را به کار برد و ما نیز موفق شدیم آن را با ۱۰۰ پیپیام اورانیوم و درصدهای مختلفی از مس به شکل بهینه اجرا کنیم. به دلیل محدودیتهایی که داشتیم و رطوبتهایی که در حوالی آن است، باید از روشهای جدیدی در آن استفاده میکردیم، بنابراین کل فرآیند را دوباره بازطراحی کردیم و به ۲۷درصد مس و مقدار قابل توجهی اورانیوم دست یافتیم. او در پایان اظهار کرد: ما توانستیم از طریق روشهای ترمال و دمایی میزان پایین اورانیوم را در زمان مناسب اندازهگیری کنیم. در هر صورت در این مسیر چالشهای زیادی وجود دارد که اگر اصرار کنید و اهتمام بورزید میتوانید به هدف خود برسید.
مسیر معدنی پرچالش است
منبع: روابط عمومی سازمان
مرجع اخبار نظام مهندسی و آزمون نظام مهندسی
برای مشاهده مجموعه کامل اخبار نظام مهندسی کلیک کنید.
مجموعه کامل محصولات آزمون نظام مهندسی را در اینجا ببنید.