اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی فقط با ICT امکان پذیر است
موضوع اشتغال و در مقابل آن بیکاری از موضوعاتی است که با توجه به اثرات موثر و مخرب آن در جامعه، مورد توجه حاکمیت و دولت قرار دارد. بر اساس اصل بیست و هشتم قانون اساسی دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند. علاوه بر تکلیف قانونی دولت، سال ۱۳۹۶ توسط مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی – تولید و استغال نامگذاری شده است. این نامگذاری تاکید مضاعفی برای همه میباشد که در این راستا کوشش نمایند.
به گزارش اخبار نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)، به نقل از سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران تعداد قابل توجه فارغ تحصیلان جویای کار و دانشجویان در شرف فارغ تحصیلی از دغدغههایی است که توسط دولت و مجلس شورای اسلامی مورد مداقه قرار گرفته است.اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی فقط با ICT
اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی فقط با ICT
با توجه به میزان اعتبار لازم برای ایجاد مشاغل مورد نیاز و منابع در اختیار دولت برای این مهم، نیاز به بررسی و تخصیص بهینه آن است. بر اساس آمار و ارقام اعلامی از سوی دولتمردان هزینه ایجاد شغل در صنایع کوچک و متوسط بین ۱۶۰ میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیون تومان و در صنایع بزرگ حدود ۲ میلیارد تومان میباشد که با در نظر گرفتن تعداد جویندگان کار و هزینه ایجاد هر شغل، بودجه مورد نیاز قابل برآورد است که مبلغ قابل توجهای میباشد. اما چه باید کرد؟
آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم *** یار در خانه و ما گرد جهان میگردیم
بر اساس اسناد، آمار و شواهد هزینه ایجاد شغل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کسری از هزینه ایجاد شغل در سایر حوزههاست. این میزان بین ۱/۵ تا ۱/۳ برآورده شده است. لذا بدیهی است که در شرایط یکسان با بودجه ثابت تعداد شغل ایجادی در حوزه فاوا بیشتر است.
از طرفی بر اساس نقشه جامع علمی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، فناوری اطلاعات و ارتباطات بعد از هوا و فضا بالاترین اولویت است. این اولویت متاسفانه فقط در این سند به آن اشاره شده است. لذا فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر الویت بالای آن نیاز به منابع کمتری برای ایجاد شغل دارد و مخاطبین آن نیز بیشتر است.
به منظور تبیین اهمیت و اولویت فناوری اطلاعات و ارتباطات مشاهده آمار مقایسهای بازار نفت دنیا در سال ۲۰۱۶ و بازار ICT کافی است. میزان فروش روزانه کل نفت دنیا در سال ۲۰۱۶ میزان ۰۰۰ر۰۰۰ر۹۶ بشکه میباشد که با حاصل ضرب آن در قیمت هر بشکه (۶۰ دلار) و تعداد روزهای سال (۳۶۵) به میزان ۲۱۰۰ میلیارد دلار خواهیم رسید که این میزان حجم بازار نفت دنیا در سال میباشد. اهمیت بازار نفت نیز بر هیچ شخصی پوشیده نیست. اما حجم بازار ICT در سال ۲۰۱۶ میزان ۳۸۰۰ میلیارد دلار بوده است.
اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی فقط با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات امکان پذیر است. با اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، علاوه بر واگذاری امور به خود مردم که روح حاکم این سیاست ها می باشد با شفاف سازی فرآیند ها سبب ایجاد سلامت اداری خواهد شد.
منبع: سازمان نظام صنفی رایانه ی تهران
سوالات نظام مهندسی برق مرداد ۹۴