رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها ، در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان صراحتاً به شناسنامه فنی ملکی ساختمان اشاره گردیده است

کد خبر: 010525001 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۵ مرداد ۰۱ - ۹:۴۵ ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیوز – مرجع اخبار نظام مهندسی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها ، در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان صراحتاً به شناسنامه فنی ملکی ساختمان اشاره گردیده است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران: الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها
الزام قانونی صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ ها
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بیان کرد: صدور شناسنامه فنی ملکی ساختمان الزام قانونی دارد.
رامین کرمی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار داشت: در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان صراحتاً به شناسنامه فنی ملکی ساختمان اشاره گردیده و اجرای مواردی از جمله مهندس ناظر، مجری صاحب صلاحیت و کارشناسان بیمه تضمین کیفیت، الزامی است.
وی با اشاره به این که سال هفتاد و چهار قانون نظام مهندسی و به دنبال آن سازمان‌های نظام مهندسی تشکیل گردید، ادامه داد: قانون شناسنامه فنی و ملکی برای ساختمان با هر متراژی صادق است که متأسفانه در استانی مانند تهران علی‌رغم وجود قانون، شهرداری‌ ها و بهره‌برداران به آن تمکین نمی‌ کنند.
به گفته وی، در حالی در دنیا علاوه بر شناسنامه فنی و ملکی، شناسنامه انرژی نیز برای ساختمان‌ ها صادر می‌ گردد، اما این موضوع در کشور ما به دست فراموشی سپرده شده است. در همه‌ جای دنیا شرکت‌ های بازرسی وجود دارند که یک پروژه برای خرید را ارزیابی می‌کنند و بسته به سلامت و کیفیت فنی آن، ارزیابی بها می‌ شود.
مجری ذی‌صلاح باید اجباری گردد و این نیازمند اعتماد به دانش مهندسان ساختمان کشور است. در حال حاضر افراد غیرحرفه‌ای با پول اضافه خود به مرجع صدور پروانه مراجعه کرده و اقدام به ساخت‌وساز می‌کنند. برای اجباری شدن مجری ذی صلاح در متراژ‌های زیر دو هزار متر نیازمند کمک دستگاه‌ های نظارتی هستیم.
شهرداری‌ ها به‌ عنوان دستگاه‌ های اجرایی مسئول نظارت و برخورد با متخلفان هستند
کرمی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان در مراحل مختلف بازدید‌های خود را انجام می‌ دهند و گزارش ارزیابی تخلف خود را به مراجع صدور پروانه ارائه می‌ کنند و این شهرداری‌ ها هستند که به‌ عنوان دستگاه‌ های اجرایی می‌بایست مقابل این تخلفات اقدام کنند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تصریح کرد: هزینه‌ای که به مهندسان پرداخت می‌ شود باید متناسب خدمات باشد. در همه‌جای دنیا سه تا پنج درصد هزینه ساختمان به مهندسان پرداخت می‌شود، اما این عدد در ایران حدود ۰.۳ درصد است. در کشور قیمت واقعی ملک ارزیابی نمی‌ شود و به تناسب آن، حق‌الزحمه نامناسب و غیرواقعی به مهندسان پرداخت می‌ گردد.
کرمی گفت: در حال حاضر با حکم دیوان عدالت اداری در مورد دریافت حق‌الزحمه تهیه و صدور شناسنامه فنی ملکی تمام زحمات مندرج در قانون و سازمان‌ های مختلف از بین خواهد رفت. در حالی که برای ساختمانی با متراژ هزار متر هزینه صدور شناسنامه فنی ملکی چیزی حدود بیست میلیون تومان است که در بین سایر هزینه‌های ساخت هرگز قابل‌توجه نیست.
کرمی گفت: نظام مهندسی در ازای این هزینه خدمات مهندسی، ارزیابی، نظارتی و کنترلی ارائه می‌ دهد. سازمان‌ های نظام مهندسی مجموعه‌ های مردم‌نهاد هستند که خودشان درآمدزایی می‌ کنند و بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌ کنند. وقتی منابع درآمدی سازمان حذف گردد، طبیعتاً سطح خدمات نیز کاهش پیدا می‌ کند. سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران حتی با قطع درآمد‌های فوق نیز هم‌چنان به ارائه خدمات صدور شناسنامه فنی ملکی ادامه می‌ دهد
منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۲۵ مرداد ۰۱
363 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0