منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم مدیریت کنیم مدیر برنامه ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بیان کرد:

منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم مدیریت کنیم

 پژمان سرایی بیان کرد: آبی که برای فضای سبز مصرف می گردد را ‌جزو کشاورزی حساب می‌ کنند، در صورتیکه حوزه‌ ای که مصرف می گردد، ربطی به کشاورزی ندارد

کد خبر: 970331019 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۳۱ خرداد ۹۷ - ۱:۲۳ ب.ظ

به گزارش پایگاه خبری مهندسین نیو ز- مرجع اخبار نظام مهندسی کشور، پژمان سرایی بیان کرد: آبی که برای فضای سبز مصرف می گردد را ‌جزو کشاورزی حساب می‌ کنند، در صورتیکه حوزه‌ ای که مصرف می گردد، ربطی به کشاورزی ندارد.

منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم مدیریت کنیم

منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم مدیریت کنیم

منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم  مدیریت کنیم

وی گفت: کشور ما در محدوده جغرافیایی خشک و نیمه خشک قرار دارد که میانگین بارندگی در آن پایین است که قسمت ‌های مرکزی از جمله اصفهان قطعا میانگین بارندگی پایین تری دارد و در نهایت نیز به علت عدم صحیح مدیریت منابع آبی دچار خشکی شدیم.
سرایی با عنوان این که فاصله بحر تا بحران یک آن است، گفت: منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم مدیریت کنیم که موجب می‌ شود در بخش شرب، صنعت، کشاورزی، درمانی و بهداشتی و منابع طبیعی دچار چالش گردیم.
وی در مورد کشاورزی‌، افزود: کشاورزی امنیت غذایی کشور را تامین می ‌کند، اگر بصورت مقطعی صنعت در بخش ‌هایی کم تر توسعه پیدا کند، اتفاق خاصی نخواهد افتاد، ولی امنیت غذایی پایه اصلی زندگی روزمره مردم است، البته واردات نیز داریم، ولی آبی که به کشاورزی نسبت می ‌دهند در دو گروه دسته بندی می گردد؛ آبی که در کشاورزی مصرف می‌ گردد و سبب تولید شده و دسته دیگر آبی که در کشاورزی مصرف شده و پای کشاورزی حساب می ‌شود، ولی جای دیگر اثر می‌ گذارد.
وی اظهار داشت: اگر کشاورزی شرق اصفهان احیا نگردد قطعا دچار مشکل زیست محیطی می ‌شویم، پس اگر در توسعه کشاورزی و یا حداقل پایداری کشاورزی در آنجا نداشته باشیم، دچار چالش ‌هایی می ‌شویم.
مدیر برنامه ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با عنوان این که آبی که در صنعت مصرف می‌ گردد بخش زیادی از آن غیر قابل بازیافت بوده و قابلیت این را ندارد که مجدد وارد چرخه آب گردد، تصریح کرد: در کشاورزی علیرغم تبخیری که داریم، این چرخه رعایت می گردد. پس مصرف شدن صرف از بین رفتن نیست. دسته بندی حوزه‌ های مختلف در کشاورزی نیازهای ما را برطرف می ‌کند، ولی دسته بندی آب در حوزه خدمات و صنعت برطرف کننده نیازهای روز‌مره ما نیست.
وی خاطر نشان ساخت: آبی که برای فضای سبز مصرف می ‌شود را جزء کشاورزی حساب می ‌کنند، در صورتیکه حوزه‌ای که مصرف می گردد ربطی به کشاورزی ندارد. آبی که در حاشیه زاینده رود مصرف می‌ گردد بخشی از آن در رابطه با حوزه فضای سبز شهری است یا حتی آن فضای سبزی که صنایع بزرگ ایجاد می‌ کنند، به خاطر مسائل زیست محیطی است و در نهایت پای کشاورزی حساب می گردد.
سرایی با اشاره به این که بخش زیادی از آب در فولاد مبارکه بازیافت می‌ شود، افزود: اعتقاد داریم این بازیافت باید بیش تر و به سطح استاندارد جهانی نزدیک گردد، زیرا صنعت به آن نیاز دارد. ما در بخش کشاوزی قدم های موثری در زمینه سیستم‌ های نوین آبیاری برداشته ‌ایم.
وی با عنوان این که فضای سبز نیاز روزمره است، ادامه داد: میزان آبی که به فضای سبز اصفهان تخصیص می ‌دهیم تقریبا یک دهم میزان آبی است که حاشیه رودخانه زاینده رود برای این که سرپا بماند و سبب تلطیف اصفهان گردد، مصرف می ‌شود. ما می ‌دانیم بخش زیادی از حاشیه رودخانه بیشه زار بوده و آب بصورت چرخشی در محله‌ های اصفهان حرکت می ‌کرده و فضای سبزی که الان در سطح اصفهان است، از میان رفته و در حال حاضر آب فضای سبز ما یک دهم مصرف می‌ گردد.
وی گفت: متاسفانه هنوز می ‌گویند که اصفهان چرا سبز است و گفته می‌ شود که مصرف آب در فضای سبز اصفهان زیاد است، هرچند که موضوع مطرح گردیده به این شکل که می‌ گویند نیست، ولی همان آب فضای سبز نیز پای بخش کشاورزی حساب می‌ گردد.
سرایی با عنوان این که در اصفهان با مهندسی کردن کشاورزی در مورد مباحث آب و آبیاری اتفاق خوبی افتاده است، یاد آور شد: امروز که کشاورز متوجه شده است، آب نیست مدیریت آبی را در دستور کار خود قرار داده است، ولی در جاهایی که آب به کشاورز نمی‌ رسد این یک بحران اجتماعی ایجاد می ‌کند و باید به داد مردم رسید.
مدیر برنامه ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تاکید کرد: رسالت سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در استان و کشور این است که بتواند خدمات ارزنده مهندسی را در رابطه با بحث مدیریت آب، ایجاد الگوی کشت و تهیه نقشه کشاورزی که البته نیاز به آمایش سرزمینی دارد را ارائه دهد.

منابع آبی خوبی داشتیم، ولی نتوانستیم مدیریت کنیم

سرایی ادامه داد: قانونگذار طی سال ‌های اخیر قوانین خوبی در باره اشتغال پایدار و حضور موثر سازمان نظام مهندسی کشاورزی ‌منابع طبیعی، محیط زیست و کارشناسان مربوطه ایجاد کرده است و ما می ‌توانیم قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و قانون نظام جامع دامپروری را نام ببریم و بعد از مطالعه برنامه پنجم و ششم توسعه در می ‌یابیم که کشاورزی یکی از ارکان آن است و هم چنین فرموده مقام معظم رهبری “حضور کارشناسان کشاورزی در کشاورزی یک الزام است” را می ‌تواند یکی از زمینه ‌های حضور کارشناسان کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در بخش کشاورزی باشد که می ‌تواند به مباحث کارآفرینی منجر گردد.
وی بیان داشت: اقتصاد کشاورزی ما طبق کشاورزی پایدار باید تعریف شده و وقتی می‌ توانیم در مورد این مهم صحبت کنیم که حضور کارشناسان الزامی است و در حوزه ‌های مختلف فعالیت ‌هایی انجام گرفته باشد و قطعا نیاز به اطلاعات خوبی است که می ‌توان در این حوزه کارهای خوبی انجام دهیم.
سرایی با اشاره به محصولات فرعی در کشور، تصریح کرد: متاسفانه از این محصولات مغفول مانده ایم و باید به سمت این محصولات حرکت کنیم و تکنولوژی آنرا وارد کنیم. در بحث دام کوچک سال ‌ها از پشم و پوست گوسفند استفاده می ‌کردیم که در حال حاضر بازار خوبی ندارد در شرق اصفهان نیز بهترین پنبه تولید می ‌شده که در حال حاضر دیگر در آن جا پنبه تولید نمی ‌شود.
وی گفت: باید نخبگان را دعوت کرد و در قالب سازمانی پویا بتوانیم بحث اشتغال اعضاء را در سطح استان و کشور پوشش دهیم.
سرایی با عنوان این که ویژگی صنعت کشاورزی خصوصی بودن آن است، خاطر نشان کرد: سرپا ماندن کشاورزی مدیون کشاورزان و بهره برداران و دامپروران است؛ پس کارآفرینی در کشاورزی اتفاق می افتد و تنها به یک تلاش عالی احتیاج دارد. آموزش بزرگسالان حلقه گمشده بخش کشاورزی است و رسالت اصلی سازمان نظام مهندسی این است که با آموزش و ترویج بتوانیم دانش را وارد بخش کشاورزی کنید.

منبع : ایسنا

مشاهده منابع آزمون نظام مهندسی

انتخابات نظام مهندسی تهران

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۳۱ خرداد ۹۷
803 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0