کمپینگ گردشگری در بوکان ایجاد میشود/افتتاح از مقبره شیخ احمد کور
اسعد جمیانی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به غار قلایچی بوکان که یکی از عمیقترین غارهای کشور است، افزود: این غار ظرفیت بالایی در جذب گردشگر دارد و اگر بهرهبرداری از آن آغاز شود، سودآوری زیادی از نظر اقتصادی و ورود گردشگر برای بوکان دارد. وی ادامه داد: تعاونی سازمان نظام مهندسی شهرستان […]
به گزارش اخبار نظام مهندسی (akhbarmohandesi.ir)،اسعد جمیانی در گفتگو با خبرنگار ان با اشاره به غار قلایچی بوکان که یکی از عمیقترین غارهای کشور است، افزود: این غار ظرفیت بالایی در جذب گردشگر دارد و اگر بهرهبرداری از آن آغاز شود، سودآوری زیادی از نظر اقتصادی و ورود گردشگر برای بوکان دارد.کمپینگ گردشگری در بوکان ایجاد میشود
کمپینگ گردشگری در بوکان ایجاد میشود
وی ادامه داد: تعاونی سازمان نظام مهندسی شهرستان بوکان بهعنوان سرمایهگذار طرح بهرهبرداری از غار قلایچی انتخاب شدهاست که این تعاونی از کارشناسان خارجی و داخلی برای بررسی این غار دعوت کرد و کارهای مربوط به طراحی را به اتمام رساند.
جمیانی اولویت میراث فرهنگی را در خصوص غار قلایچی، حفظ شکل اولیه غار عنوان کرد و اظهار داشت: روند بهرهبرداری از این غار اکنون به آخرین مراحل استعلام از ادارات کل استانی رسیده است و با اعطای موافقت اصولی، غار قلایجی بوکان به منطقه گردشگری تبدیل می شود.
وی با اشاره به تصویب ۱۶ طرح گردشگری در کمیته راهبری سرمایهگذاری شهرستان بوکان گفت: پنج پروژه سرمایهگذاری در بخش گردشگری این شهرستان در سالجاری آغاز میشود.
جمیانی افزود: چندین سرمایهگذار بخش خصوصی برای فعالیت در بخش گردشگری بوکان اعلام آمادگی کردهاند که مراحل دریافت مجوز و هماهنگی با سایر ارگانها برای فعالیت آنها در حال انجام است که یکی از طرحهای این سرمایهگذاران احداث هتل و ایجاد کمپینگ گردشگری است.
وی تصریح کرد: با حضور سرمایهگذاران در بخشهای مختلف و بهخصوص در بخش گردشگری، تحولی بزرگ روی میدهد و مشکل بیکاری در این شهرستان که بالاتر از میانگین استانی است، تا حد زیادی کاهش مییابد.
کلنگزنی موزه بوکان بهدلیل تخصیص نیافتن بودجه انجام نشدهاست
جمیانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساخت موزه در بوکان گفت: شهرداری بوکان در سال ۱۳۹۴زمینی به مساحت هزار و ۵۰۰ متر مربع برای احداث موزه به میراث فرهنگی اختصاص داد و در کمیته برنامهریزی شهرستان بوکان در سال گذشته مبلغ ۲۲ میلیارد ریال برای احداث ساختمان موزه مصوب شد.
وی افزود: در سال نخست یک سوم بودجه مصوب برای این موزه معادل هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در ردیف توازن قرار گرفت اما در بودجه سال ۱۳۹۵ اعتبار آن اختصاص داده نشد.
جمیانی گفت: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی اسفندماه سال ۹۵ در نامهای به سازمان برنامه و بودجه، مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال را برای آغاز ساخت موزه در بوکان درخواست کرد که تاکنون این مبلغ نیز دریافت نشده است و بهمحض تخصیص اعتبار، کلنگزنی و ساخت موزه آغاز میشود.
یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات به صنعتگران صنایع دستی در بوکان پرداخت شد
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوکان گفت: برای ۱۲۰ نفر از صنعتگران در این شهرستان، بیمه پرداخت میشود که آنها در ۱۸ رشته مانند گلیم بافی، سفالگری، منبتکاری و معرق کاری مشغول به فعالیت هستند.
جمیانی از پرداخت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه بدون بهره با کارمزد چهار درصد در سال گذشته به صنعتگران صنایع دستی در بوکان خبر داد و افزود: مبلغ یک میلیارد ریال به کارگاههای صنایع دستی و ۴۰۰ میلیون ریال نیز به مشاغل خانگی تسهیلات پرداخت شد.
وی افزود: احداث بازارچه و مکانی دائمی برای عرضه محصولات صنایع دستی در بوکان یکی از نیازهای اساسی صنعتگران این شهرستان است و در صورت همکاری سایر ادارات این بازارچه افتتاح میشود.
وی بزرگترین مشکل صنعتگران این شهرستان را فروش نامناسب محصولات تولیدی عنوان کرد و افزود: قیمت تمام شده اجناس این صنعتگران نسبت به کالاهای مشابه چینی بیشتر است و طبیعتاً مصرف کننده محصولی را خریداری میکند که قیمت کمتر کمتری داشته باشد که این مسئله صنعتگران را دلسرد کرده است.
ثبت۲ اثر تاریخی بوکان در فهرست آثار ملی
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوکان با اشاره به اینکه پل روستای زیراندول و مقبره شیخ احمد کور در سال گذشته در فهرست آثار ملی ثبت شدند، افزود: تعداد آثار تاریخی بوکان که ثبت ملی شدهاند ۹۰ اثر است و همچنین شش اثر تاریخی در حال ثبت است و ۱۹ اثر ناملموس نیز برای ثبت معرفی شدهاند.
جمیانی بیان کرد: ۹۰ درصد مقبره شیخ احمد کور در روستای گردی قبران در سال گذشته از محل اعتبارات دهیاری مرمت شد و امسال در هفته دولت به اتمام میرسد و علاقهمندان میتوانند از آن بازدید کنند.
وی تصریح کرد: روند مقاوم سازی و مرمت مقبره سردار عزیزخان مکری ۷۰ درصد پیشرفت دارد که برای مقاومسازی آن، ۲۶۰ تُن خاک از روی مقبره خارج شده است و اگر در سال گذشته مرمت نشدهبود در چند سال آینده تخریب میشد.
جمیانی علت به اتمام نرسیدن مرمت مسجد جامع روستای حمامیان، بخشی از مسجد جامع بوکان و مقبره سردار را کمبود بودجه عنوان کرد و افزود: افزود: میراث فرهنگی بوکان در سال گذشته برای نخستین بار از مشارکتهای مردمی و دهیاریها برای حل بخشی از مشکل کمبود اعتبارات عمرانی استفاده کرد.
ارزش مادی آثار باستانی بوکان ناچیز است
وی گفت: شهرستان بوکان یکی از سکونتگاههای قدیمی محسوب میشود که در آن کشت و زرع رواج داشتهاست و آثار باستانی آن از جنس فلزاتی مانند مفرغ است که فاقد ارزش مادی هستند و صرفاً ارزش معنوی و تاریخی دارند.
جمیانی وجود جسدهای مومیایی شده را در بوکان تکذیب کرد و گفت: افرادی که شبانه برای دسیدن به رؤیاهای خود، اقدام به حفاری در تپههای باستانی میکند، نه تنها مجرم شناخته میشوند بلکه هویت تاریخی و فرهنگی را از بین میبرند.
جمیانی تصریح کرد: حوزه فعالیت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تا حد زیادی برای شهروندان ناشناخته است و آنها دیدگاهی منفی نسبت به میراث فرهنگی دارند و ضرورت دارد که این دیدگاه تغییر کند و آگاهی مردم درباره حفظ آثار و هویت فرهنگی افزایش یابد.
رئیس میراث فرهنگی بوکان گفت: یک دفتر خدمات گردشگری در سال گذشته در بوکان افتتاح شد که تعداد دفاتر خصوصی گردشگری بوکان را به شش دفتر رساند و پرونده تأسیس دو دفتر دیگر در حال بررسی است.
مرجع اخبار نظام مهندسی و آزمون نظام مهندسی
برای مشاهده مجموعه کامل اخبار نظام مهندسی کلیک کنید.
مجموعه کامل محصولات آزمون نظام مهندسی را در اینجا ببنید.