0 تومان 0نمایش سبدخرید
جزئیات محصول کد محصول : ( FBL00052 )

جزوه تجهیزات پست های فشار قوی

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۹۸ تعداد بازدید: 3187 امتیاز محصول:

عنوان: جزوه تجهیزات پست های فشار قوی

ویژه رشته: برق

نوع محصول: جزوه

تعداد صفحات: 186

نویسنده: طاهر صدر

سال چاپ:

نحوه ارسال: دانلودی

کد محصول: FBL00052

قیمت (تومان): رایگان!

توضیحات

جزوه تجهیزات پست های فشار قوی

 

ویژگی های برجسته

در طول تاریخ، بشر همواره برای پیشرفت خود و سرعت بخشیدن به کارها به دنبال استفاده از انواع مختلف انرژی بوده است و با اختراعات و اکتشافات گوناگون همواره از رهگذر نیاز فطری اش به دانستن، رفاه و آسایش را نیز برای خود به ارمغان آورده است. از آنجمله کشف الکتریسیته و استفاده از انرژی الکتریکی است که دریچه ای جدید در زندگی انسان گشوده است و نیز باعث پیشرفت های عظیمی در دنیا شده است.

امروزه انرژی الکتریکی با ویژگی های منحصر به فردی نظیر انتقال آسان، حداقل آلودگی محیط زیست، سهولت بهره‌برداری و… جایگاه ویژه ای را در زندگی روزمره به خود اختصاص داده است. با رشد روز افزون جمعیت، بزرگ شدن شهرها، افزایش مصرف سرانه انرژی الکتریکی و وابستگی کلی فعالیت‌های اجتماعی (اعم از صنعتی-کشاورزی-اقتصادی-خدماتی) به این انرژی، لزوم تامین آن به صورت گسترده در مقیاس بالا و به نحو مطلوب اجتناب ناپذیر می باشد.

منابع آزمون پایه ۳ نظام مهندسی برق

دانلود مبحث ۱۵ نظام مهندسی برق

close

برای مشاور تماس بگیرید: ۰۲۱۶۶۴۰۴۱۸۶

سرفصلها

مقدمه

معرفی کلی اجزاء پست

برقگیر

مخابرات و سیستم های انتقال اطلاعات پست

ترانسفورماتور قدرت

ترانسفورماتورهای اندازه گیری

شینه های پست

اصول قطع و وصل مدارات الکتریکی

تجهیزات کلید زنی

 

آنچه به آن مسلط می شوید

بدیهی است که تامین این انرژی با مقیاس و کیفیت فوق از طریق نیروگاه های محلی کوچک نه‌تنها اقتصادی نیست بلکه در اکثر موارد از نقطه نظرهای مختلفی غیرعملی و غیر علمی نیز می باشد. از طرف دیگر امروزه احداث نیروگاه های بزرگ در نقاط خاصی قابل توجیه است که عمدتاً از مراکز مصرف نیز دور می باشند.

لذا لازم است تا تولید این نیروگاه‌ها از طریق خطوط انتقال (که به نحو مناسبی به هم ارتباط می یابند و تشکیل یک شبکه الکتریکی را می‌دهند) به مراکز مصرف هدایت گردند. نتیجه آنکه احداث شبکه سراسری و تبادل انرژی بین مراکز تولید و مصرف استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت تولیدی نیروگاه ها را امکان پذیر ساخته راندمان شبکه را افزایش می‌بخشد. ایجاد شبکه سراسری مستلزم احداث خطوط انرژی انتقال با ظرفیت بالا می‌باشد تا پوشش کاملی از مناطق شبکه صورت گیرد. برای کاهش تلفات انرژی الکتریکی در شبکه انتقال، انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه را که ولتاژ آن حداکثر ۳۳ کیلوولت است را به ولتاژ چند صد کیلومتری تبدیل می نمایند.

بنابراین برای تحویل انرژی تولیدی نیروگاه ها به شبکه فشار قوی سراسری نیاز به پست های فشار قوی وجود دارد. تبلیغات نزدیک به مصرف کننده نیز جهت تبدیل ولتاژ فشار قوی به ولتاژی که توسط تجهیزات مصرف کننده سازگار باشد نیز نیاز به پست کاهنده میباشد. بعلاوه در نقاطی از شبکه قدرت جهت انجام مانورهای بهره برداری نیز نیاز به پستهای انتقال احساس می‌شود. به این ترتیب پستهای فشار قوی در محل تحویل انرژی به شبکه سراسری (در نیروگاه ها)، محل دریافت انرژی (محل مصرف کننده ها) و محل اتصال خطوط به یکدیگر احداث می گردد. به عبارت دیگر با کاربرد پست های فشار قوی در شبکه های سراسری امکان انتقال قدرت های زیاد در فواصل طولانی و با کمترین تلفات قدرت انتقادی امکان پذیر خواهد بود. این کار با توجه به خاصیت تغییر سطح ولتاژ خطوط انتقال در این پست های فشار قوی مهیا می گردد

تعریف پست فشار قوی:

یک پست فشار قوی در واقع بخشی از شبکه برق می باشد که ارتباط فی مابین مراکز تولید، خطوط انتقال و مراکز مصرف را برقرار می سازد.

پست های فشار قوی مجموعه ای از تجهیزات هستند که برای انجام یکی یا هر دو وظیفه زیر مطابق با ضوابط خاصی کنار هم قرار می گیرند:

تبدیل سطوح مختلف ولتاژ در سیستم قدرت برای کاهش تلفات انرژی

قطع و وصل خطوط فشار قوی برای انجام مانور یا قطع جریان خطا

در واقع هرگاه نیاز به تغییر سطح ولتاژ، انتقال توان یک نیروگاه، گرفتن خط خروجی از یک خط فشار قوی، انتقال انرژی از یک خط به نقاط مختلف، اتصال خطوط فشار قوی به یکدیگر جهت بهره برداری بهینه از شبکه باشد، تاسیس یا توسعه پست فشار قوی لازم خواهد بود.

۲۵ فروردین ۹۸
3187 بازدید
0
امتیاز به این خبر:
0 0

نظر خود را بگذارید