ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی

انتظار برای بیرغبتی به تحصیل در رشته‌های مهندسی

ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی با اشاره بوجود دو معضل در صنعت ساختمان بیان کرد: طی چند سال اخیر از یک طرف میزان اعتبارات عمرانی به نسبت جمعیت مهندسین رشد کافی نداشته است و از سوی دیگر در ساخت‌وسازهای شهری با رکود خیلی شدیدی روبرو بوده ایم.

کد خبر: 960504006 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۴ مرداد ۹۶ - ۹:۰۵ ق.ظ

به گزارش اخبار نظام مهندسی (https://www.akhbarmohandesi.ir)،ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی با اشاره بوجود دو معضل در صنعت ساختمان بیان کرد: طی چند سال اخیر از یک طرف میزان اعتبارات عمرانی به نسبت جمعیت مهندسین رشد کافی نداشته است و از سوی دیگر در ساخت‌وسازهای شهری با رکود خیلی شدیدی روبرو بوده ایم.انتظار برای بیرغبتی به تحصیل در رشته‌های مهندسی

 

انتظار برای بیرغبتی به تحصیل در رشته‌های مهندسی

انتظار برای بیرغبتی به تحصیل در رشته‌های مهندسی

انتظار برای بیرغبتی به تحصیل در رشته‌های مهندسی

حسین کامران دیسفانی  با اشاره به پیامدهای بروز ۲ مشکل فوق بیان داشت: در این میان مسئله ای که پیش آمده، تعداد انبوه مهندسینی است که طی ده سال گذشته از دانشگاهها فارغ‌ التحصیل شده‌اند.

وی با اشاره به این که اکنون در استان خراسان رضوی برای یک ‌دهم از مهندسین اشتغال مناسب و در حد ظرفیتهای تعیین شده وجود دارد و باقی مهندسین وضعیت نامناسبی از لحاظ شغلی دارند گفت: امروز جامعه مهندسین از لحاظ اشتغال وضعیت مناسبی ندارند و با کمکاری یا بیکاری روبرو هستد.

دیسفانی تصریح کرد: در شرایط کنونی شاید تنها سی درصد از مهندسین مشغول بکار در بخش صنعت ساختمان باشند، ولی اشتغال آن ها در حد نیاز و کافی نیست و اکثر آن ها یا بدنبال شغلهای دیگری هستند و یا در حرفه‌های دیگر مشغول بکار شده‌اند.

فقدان برنامه‌ریزی برای ایجاد تناسب میان فارغ‌التحصیلین با آینده شغلی

رییس سازمان نظام مهندسی ساخامان استان رضوس با ابراز تاسف از این که حداقل در شرایط کنونی کنترل و نظارت بر روی تعداد فارغ‌التحصیلین رشته های مهندسی در کشور وجود ندارد ادامه داد: در سالهای پیش برای ایجاد تناسب میان فارغ‌التحصیلین رشته‌های مهندسی با آینده شغلی کشور هیچگونه برنامه ریزی انجام نشده است.

این مسیول با انتقاد از بی توجهی دولت و دانشگاهها به این امر عنوان کرد: دولت و دانشگاهها به این موضوع توجه نکرده اند و سازمانهای نظام مهندسی هم نتوانسته‌اند در بیان کردن این موضوع موثر باشند و دانشگاهها را مجاب بمحدود کردن پذیرش دانشجو کنند.

وی با ابراز امیدواری از این که با خروج اقتصاد از رکود، وضعیت ساخت‌وسازها بهتر گردد عنوان کرد: البته رسیدن به این هدف مشروط به این است که تعداد فارغ‌التحصیلین مهندسی کنترل گردد، چون در شرایط کنونی در وضعیت خوبی از این نظر قرار نداریم.

دیسفانی اظهار داشت : درواقع نبود نظارت و کنترل روی افزایش بی رویه فارغ‌التحصیلین مهندسی یکی از مشکلات در کل کشور است که باید دولت و مسئولین برای آن چاره‌ای بیندیشند. یا این که کماکان باید منتظر بمانیم تا فارغ‌التحصیلین بصورت مداوم از دانشگاهها خارج گردند و نهایتا در مقطعی بجایی برسیم که داوطلبین انتخاب رشته دانشگاهی دیگر رغبت و تمایلی برای تحصیل در رشته‌های مهندسی نداشته باشند.

نقش نظام مهندسی در کیفیت ساختمانها
دیسفانی هم چنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش موثر سازمان نظام مهندسی در افزایش سطح کیفیت ساخت‌وسازها و اجرای قوانین در کل کشور افزوذ: علاوه بر کلانشهرها، سازمان نظام مهندسی حتی در شهرهای کوچک و بزرگ هم موثر بوده و ‌بخصوص جلوه این موضوع را در شهرهای کوچک با جمعیت بین پنجاه تا صد هزار نفر بطور واضح میتوان دید.

او مطرح کرد: در شهرهای بزرگ به علت این که پروژه‌های بزرگ و مهندسی از قبل وجود داشته است، شاید نقش سازمان نظام مهندسی چندان بچشم نیاید، ولی در شهرهای کوچک این موضوع را بصورت کاملا آشکار میبینیم.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی در عین حالادامه داد: هرچند نمشود گفت که به حد ایده‌آل در صنعت ساختمان رسیده‌ایم، ولی سازمان نظام مهندسی نمره قابل قبولی را در بالا رفتن وضعیت ساخت‌وسازها بویژه در بخش ساختمان و بنیان آن ‌میگیرد.

دیسفانی در خاتمه اظهار داشت: در سایر بخشها مثل حوزه شهرسازی چون فعالیتها دیرتر شروع گردیده و یا تعداد متخصصین کم تر بوده، شاید در اوایل راه باشیم و پیشرفت چندانی نداشته باشیم، ولی در بخش ساختمان، سازمان نظام مهندسی بصورت فیزیکی و محتوایی خیای اثر گذار بوده است.

منبع: تی نیوز

 

نشریه ۱۱۰ برق pdf

منابع آزمون نظام مهندسی برق مهندسین شاپ
۴ مرداد ۹۶
1147 بازدید
بدون نظر
امتیاز به این خبر:
0 0